top of page
logo%201_edited.png

ATAX - AQUATRIPS

CAR AND BOAT RENTAL

 • Trip Advisor Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Instagram
VOERTUIGEN

VOER - EN VAARTUIGEN

image00048_edited_edited.jpg

Mercedes Cabriolet 
(280 SL R 107)

Deze Mercedes-Benz 280 SL (R107) is van het bouwjaar 1982.

Kleur zilvergrijs metallic met een donkerblauw interieur. Blauwe vol-ledere bekleding. Bijpassende blauwe softtop. Originele hardtop in carrosseriekleur.

Originele concoursstaat. Waar u ook kijkt deze Mercedes 280 SL verkeert in nieuwstaat! Het reservewiel werd nog nooit gebruikt. Deze 280 SL is voorzien van een automatische versnellingsbak, originele lichtmetalen wielen en een 'period' radio.

Meer informatie >

 

image00008_edited.jpg

Primeur 600 Tender sloep 

(Satisfaction)

De Primeur 600 Tender kenmerkt zich door zijn ruimte, praktische mogelijkheden en uitstekende vaareigenschappen. Het onderwaterschip is ontworpen om comfortabel en stabiel te kunnen genieten op het water. Maar óók geschikt voor uiterst sportieve vaart, uitgevoerd met een 28 Pk 3-cilinder dieselmotor. Uitstekend geïsoleerd zodat normale conversatie aan boord mogelijk is.

 

De Satisfaction heeft veel zitruimte in 2 verschillende compartimenten zodat je gezellig met familie en/of vrienden kan varen (max. 8 personen).

Meer informatie >

VAARGEBIED

VAARGEBEID

Ontdek het Blauwe Hart

U stapt op midden in het Blauwe Hart ( de Kager Plassen, Westeinder Plassen, en Braassemer Meer)

Hier kunt u heerlijk varen door de prachtige en veelzijdige gebieden die het Blauwe Hart te bieden heeft.

Binnen 1 uur varen zit u op de Kaag of de Westeinder , de Braassem is op slechts een paar minuten.

DE BRAASSEM

IMG_5592.JPG

De vele dorpen zoals Leimuiden, Roelofarendsveen, Woubrugge, Rijpwetering, Oude Wetering en Ter Aar kenmerken zich door de intensieve land- en tuinbouw en later snijbloemencultuur. Achter de zelf bedienbare sluis in Roelofarendsveen ligt een karakteristiek tuinbouwgebied tussen de poelen en sloten van de Veenderpolder. Met de sloep waan je je een in een stuk Hollandse tuinbouwhistorie. Het gebied kent een groot aantal zelfkazende boeren, wonend en werkend in een poldersilhouet dat wordt gekenmerkt door de talrijke molens. Naast land- en tuinbouw bracht het water hier ook een mooie sportcultuur voort. De zeilvereniging aan de Braassemermeer heeft vele grote namen in de zeilsport voortgebracht. De Braassemermeer vormt met zijn omliggende wateren zoals: Wijde Aa, Langeraarse plassen en Zegerplas, een echte uitvalsbasis in het Hollandse Plassengebied. Dit netwerk voerde de vroegere handelsvaart vanuit de dorpen naar de grote steden.

DE KAAG

Deze wateren verbinden Leiden, de akkerbouwpolders, de bollenstreek en de Noordzee kust tot in Katwijk aan Zee. In de directe omgeving kom je diverse cultuurhistorische werelden tegen in vele vormen zoals: de musea, bijzondere routes maar ook de verkoop van streekproducten en bijvoorbeeld de rondwandeling op Kaag eiland. Stuk voor stuk worden deze werelden ontsloten via een bont netwerk van vele soorten vaarwegen, door de polder en grachten in de stad helemaal tot aan de kust. Van grote vaarwegen tot in de kleine slootjes kom je heel diep in het gebied. De Kagerplassen liggen samen met de Braassemermeer in het gebied met de meeste molens en zelfkazende boeren van Holland.

IMG_5587.JPG

WESTEINDER

IMG_5591.JPG

Nabij Aalsmeer vind je hier het prachtige gebied de Bovenlanden. Kleine, door sloten verbonden akkers waar van oudsher de unieke seringenteelt plaats vindt. Het grootste wateroppervlak van de Hollandse Plassen maken  deze plas tot een geliefde trekpleister voor recreanten met kleine en grote vaartuigen. De prachtige oude en nieuwe villa's aan het water in bijvoorbeeld Kudelstaart zijn het bekijken waard.

ROUTES

Vaar over de Kagerplassen, het Braassemermeer, Westeinder en de Wijde Aa, of doorkruis kanalen, oorspronkelijke veenstromen en poelen. Varen op de Hollandse Plassen is ontspannen genieten van de natuur. Daarnaast is een vaartocht ook een leuke manier om bijvoorbeeld de stad Leiden te leren kennen. Met uw sloep vaart u gemakkelijk door de grachten van de historische binnenstad.

 

Wat uw wensen ook zijn, met de sloepennetwerkkaart plant u eenvoudig uw eigen route. De vaarkaart vindt u op www.sloepennetwerk.nl. Hier kunt u ook handige app's voor uw smartphone of Ipad downloaden.

Tips:

 • de 66 Bruggenroute : naar en door Leiden (ong. 4,5 uur) pittoresk Leiden met de vele musea en veel gezellige restaurants en cafés om te lunchen.

 • de Westeinderroute met de vele eilandjes en kanaaltjes/sloten tussen de kwekers en jachthavens van Aalsmeer en Kudelstaart. (ong 3,5 uur)

 • De Amsterdamroute: hiervoor is een hele dag benodigd, vroeg starten en laat terug, via de Nieuwe Meer (sluis) of via de Amstel (sluis bij Bilderdam), dus goed sluis tijden checken

 • Braassem, Wijde AA en Kromme Does route: van Leimuiden naar Leiderdorp met een krappe brug naar de Oude Rijn (ong 3,5 uur)

 • Drecht route: over de Drecht naar Bilderdam en heerlijke thee, koffie en /of lunch in de Theetuin bij de Sluis van de Amstel,  Aarkanaal, Leidsevaart naar Braassemermeer  (ong 4,5 uur)

 • De Kaagroute: via de Ringvaart, pontje bij de Kaag, Eijmerspoel, Zweiland, Warmond (ong 4,5 uur

IMG_0354.JPG
ROUTES
IMG_0353_edited.jpg
image00048_edited.jpg

Mercedes 280 SL  Roadster Cabriolet (R107)

Deze Mercedes-Benz 280 SL (R107) is van het bouwjaar 1982.

Kleur zilvergrijs metallic met een donkerblauw interieur. Blauwe vol-ledere bekleding. Bijpassende blauwe softtop. Originele hardtop in carrosseriekleur.

Originele concoursstaat. Waar u ook kijkt deze Mercedes 280 SL verkeert in nieuwstaat! Het reservewiel werd nog nooit gebruikt. Deze 280 SL is voorzien van een automatische versnellingsbak, originele lichtmetalen wielen en een 'period' radio.

Baureihe 107' werd geproduceerd van 1971 tot 1989 en is daarmee de langste geproduceerde serie door Mercedes-Benz. De 107 staat officieel bekend als R107 voor de roadster.

De R107 variant, de SL, is een 2-zits cabriolet / roadster met een optionele softtop, een optionele hardtop en een achterbank/opslag.

 

De R107 verving de W113 (Pagode) in 1971. Mercedes-Benz hanteerde destijds een modelcyclus dat tussen de 7 en 9 jaar lag. maar de 107 bleef in de productie tot 1989!  Dit dankzij de enorme populariteit en betrouwbaarheid van de wagen in combinatie met het tijdloze maar moderne ontwerp

De R107 werd opgevolgd door the R129 SL-klasse in 1989. In totaal werden er 237.287 SL's geproduceerd.

In verband met de oliecrisis van 1973 werd er besloten om ook een zuiniger model op de markt te brengen. Gekozen werd voor een zescilinder-lijnmotor in de 280 SL

Deze motor met een vermogen van 136 kW / 185 pk bij 6000 tpm: de topsnelheid is 205 km/u; ze konden de sprint van 0 naar 100 km/u in 10,1 seconden.

 

Tussen november 1975 en februari 1976 werden de systemen voor brandstofinjectie van de motoren veranderd voor een betere naleving van de emissienormen, die inmiddels in de meeste Europese landen strenger waren geworden.

Voor de 280 SL werd in 1980 de compressie weer iets verhoogd naar 9,0. Met enkele andere aanpassingen werd het vermogen terug gebracht naar het oude niveau van 136 kW / 185 pk maar werd nu al bereikt bij 5800 tpm (i.p.v. 6000). In dit jaar kreeg ook de 280 SL een nieuwe viertraps automaat.

image00041.jpeg
MERCEDES
FCJO5265_edited.jpg
FCJO5265.JPG

Primeur 600 Tender sloep 

(Satisfaction)

De Primeur 600 Tender kenmerkt zich door zijn ruimte, praktische mogelijkheden en uitstekende vaareigenschappen. Het onderwaterschip is ontworpen om comfortabel en stabiel te kunnen genieten op het water. Maar óók geschikt voor uiterst sportieve vaart, uitgevoerd met een 28 Pk 3-cilinder dieselmotor. Uitstekend geïsoleerd zodat normale conversatie aan boord mogelijk is.

 

Door de verstelbare achterzit is het mogelijk voor iedere bestuurder een ideale zitpositie te creëren. De Satisfaction heeft veel zitruimte in 2 verschillende compartimenten zodat je gezellig met familie en/of vrienden kan varen (max. 8 personen).

 

 • Comfortabele luxe rondzit met hoge rugleuning voorin

 • Complete zit- en rugkussens in gehele boot, met Diamante-stof

 • Opberg ruimte kuip

 • Grote opberg vakken in de banken

 • Teakline op de kuipvloer, traptredes \ zwemplateau en boegpunt

 • Kabelaring

 • Bilgepomp

 • Hydraulische besturing

 • Boegschroef

 • Vuilnisbak

 • Bekerhouders

 • Hoge buiskap

 • Anker met markeringsbal

 • Zonnedek

 • RVS sleepoog, reling en kikkers

 • Zwarte fenders

 • Stuurwiel op luxe console

 • 12 Volt aansluiting

 • diepgang 50 cm

 • hoogte 105 cm

SLOEP

OVER ONS

Een uitzonderlijke dag verdient een schitterende auto! Bij een huwelijk, gala of ander evenement.

 

De bruiloft is voor veel mensen de belangrijkste dag uit hun leven. 

Als je gaat trouwen wil je uiteraard op een prachtige wijze vervoerd worden. En bovenal: Het moet er top uit zien!

Ga je voor een prachtige, sportieve oldtimer zoals onze Mercedes Cabriolet, dan ben je bij Atax met de beste service en ervaring aan het juiste adres voor jullie trouwauto, gala-auto of auto voor een ander evenement. Het ziet natuurlijk ook allemaal zeer fotogeniek uit!

Atax: een begrip op het gebied van verhuur van een oldtimer.

 

Heerlijk relaxed en genieten van het varen

 

 

Aquatrips bezorgt jou een ontspannen dag op het water!

Op basis van onze tientallen jaren lange  kennis van de watersport in dit gebied van het Blauwe Hart geven wij uitgebreide instructies, zodat je met een gerust hart het water op kunt. Wil je een sloep huren en heb je vragen? Wij denken graag met je mee. Het is ons doel dat jij een heerlijke dag op het water hebt. Natuurlijk kun je ook een schipper huren, zodat je zelf niet aan het roer hoeft te staan. De Tendersloep van Aquatrips wordt verhuurd onder prima en eerlijke voorwaarden. Dit betekent dat wij iedereen de garantie geven van onbezorgd watersportplezier!

+ voor de sloephuur van de Primeur is GEEN vaarbewijs vereist

OVER ONS
CONTACT
IMG_5587.JPG

CONTACT

Westerdijk 10

2451VA Leimuiden

Tendersloep huur:

infoaquatrips@mail.com

Cabriolet huur:

infoatax@mail.com


Tel: +31 6 30 93 51 05

Bedankt voor uw aanvraag

bottom of page